2 вересня 2014 р.

Рекомендації щодо комплектації груп

Шановні фасилітатори! Настав час комплектувати групи, а тому хочемо Вам пригадати деякі особливості курсу.
    Курс "Комп'ютерні технології для місцевої спільноти" розроблено для учнів віком від 10 до 16 років, проте практика показала, що учні, починаючи з 3 класів, також можуть вдало навчатися за програмою (основною перепоною для учнів молодших класів стає вміння читати, тому їм потрібно більше допомоги від вас в процесі ознайомлення з текстом). 
    Не обов'язково діти в групі мають бути одного віку, в змішаних групах у дітей з різними можливостями, здібностями та досвідом більше шансів на віднайдення неординарних рішень. Також в таких групах дуже добре прослідковуються навички співпраці та оцінювання. Діти молодшого віку більш пильніше слідкують за пунктами виконання, а тому зазвичай першими знаходять допомогу в Електронному довіднику, і поки старші діти думають як зробити, молодші вже мчать на допомогу ;) Цим самим заохочують старших дітей до роботи з Електронним довідником, зазвичай старші діти починають на рівних спілкуватися з молодшими, прислухатися до їх порад, йти на поступки.

  • Кількість дітей в групі має бути парною.
  • Кількість пар залежить від кількості наявних комп'ютерів у класі.  
  • Діти працюють в сталих парах, аж до етапу "Робота над проектом". 
Під час набору дітей для занять за програмою одразу попередьте їх, що заняття з Intel "Шлях до успіху" - це не урок інформатики. Коротко проінформуйте дітей про основні складові програми та умови  отримання сертифікату. 
   Бажаємо вам вдалого старту!

Немає коментарів:

Дописати коментар